vineri, 25 octombrie 2013

Locuri de vazut in Anglia



Anglia poate fi descrisa in doar cateva cuvinte: autobuze cu doua nivele, case taranesti cu acoperisuri de paie, pub-uri, ceaiuri, aristocrati excentrici sau vreme racoroasa. Insa turistii vor observa ca nu ploua atat de mult pe cat se aude, ca exista mai multe restaurante indiene decat se asteapta sau ca exista o multime de atractii in aceasta tara, toate adunate intr-o arie relativ mica.

Pentru a cumpara bilete de avion catre Anglia, mai exact Londra, Manchester sau catre alte localitati mari va recomandam serviciile unei companii ce se ocupa cu vanzarea online a biletelor de avion.

Stonehenge

Una dintre atractiile turistice de top din Anglia, Stonehenge se numara printre cele mai importante situri preistorice din intreaga lume. A fost produs de o cultura care nu a lasat niciun indiciu scris despre Stonehenge, astfel ca sunt multe intrebari fara raspuns. Semnele indica faptul ca aceste pietre uriase au fost ridicate in jurul anului 2.500 i. H. insa nu este cunoscut motivul aranjarii lor in acest mod. Multi cercetatori sunt de parere ca monumentul era folosit drept un centru religios.

Big Ben

Turnul vechi de 150 de ani reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale Londrei. Numele de Big Ben nu se refera la ceas, ci la clopotul de 13 tone dinauntru si a luat numele omului care a ordonat clopotul, Sir Benjamin Hall. Acesta este al treilea ceas-turn din lume si reprezinta un simbol al Angliei, aparand si in numeroase filme.

Castelul Windsor

Castelul Windsor este adesea numit cel mai mare si cel mai vechi castel locuit din lume. Acesta reprezinta una dintre resedintele oficiale ale reginei Elizabeta a II-a, care isi petrece numeroase weekend-uri ale anului aici. Acest loc este mentionat pentru prima data odata cu regele Henry al II-lea care a venit la putere in 1154. O mare parte a castelului poate fi vizitata de turisti, printre care si apartamentele State sau Capela Sfantului George.

Manastirea York

Una dintre cele mai mari catedrale gotice din nordul Europei, aceasta domina cerul orasului antic York. Manastirea York incorporeaza toate stagiile importante ale arhitecturii gotice in Anglia. Constructia cladirii a inceput in jurul anului 1230 si a fost completata in 1472 respectand in mare parte planul initial.

Zidul lui Hadrian

Acest zid a fost construit de romani pentru a proteja colonia britanica impotriva triburilor din Scotia. Zidul se intinde pe 117 km in nordul tarii, de la marea Irlandeza pana la marea Nordului. Constructia a inceput in anul 122 si a fost finalizata in sase ani. Din nefericire datorita conditiilor climatice in ziua de azi se pot observa doar urme ale acestui zid.